הישראליזציה של הימין המשפטי
רשומה זו פורסמה במסגרת ספר מאמרים בנושא "האמריקניזציה של הימין הישראלי" בהפקת המרכז לחקר ארצות-הברית באוניברסיטת תל-אביב. לקריאת המאמר בגרסת הדפוס לחצו כאן. לקבלת עותק של הספר המלא לחצו כאן.מבואברשימה…
רשומה זו פורסמה במסגרת ספר מאמרים בנושא "האמריקניזציה של הימין הישראלי" בהפקת המרכז לחקר ארצות-הברית באוניברסיטת תל-אביב. לקריאת המאמר בגרסת הדפוס לחצו כאן. לקבלת עותק של הספר המלא לחצו כאן.מבואברשימה…
רשומה זו פורסמה בגיליון 37 של כתב עת השילוח, לחצו לקריאת גרסת הדפוס מה הטעם לומר לקהילה שהיא בת חורין בכל עניין מלבד החירות לחוקק חוקים? החירות לחוקק היא זו…
רשימה זו התפרסמה בכתב עת "רשות הרבים" של הפורום הישראלי למשפט וחירות. לקריאת המאמר ב-PDF נאה לחצו כאן.ברצוני להודות לד"ר שגיא ברמק על הערות מועילות ומעולות, לד"ר שאולי שארף על…
רשומה זו פורסמה לראשונה באתר מקור ראשון ב-11.7.22זכויות שמומצאות על ידי בית המשפט ניתנות גם לביטול ולשלילה על ידי בית המשפט; פסקי דין קלושים רק מחמירים עם הזמן, הנזק שיצרו רק…
רשומה זו פורסמה במקור בעיתון גלובס ב-7.3.22נראה שהתמסד במחוזותינו טקס אזכרה המתקיים מדי שנה יחד עם פרסום מדדי "אמון הציבור" השונים. הקהילה המשפטית בישראל נקראת להשתתף ב"יורצייט" השנתי, עם שלל…
רשימה זו התפרסמה בבלוג ICON-S-IL במסגרת סדרה נושאית – "שנה לבג"ץ אדלשטיין". הרשימה מבוססת על מאמר אקדמי שהתפרסם בכתב העת "משפטים על אתר".מבואכשנה חלפה מאז פסק הדין של בית המשפט העליון…
מאמר תגובה למאמרו של השופט סולברג בכתב עת השילוח, "על ערכים סובייקטיביים ושופטים אובייקטיביים".
דיון מפורט ומעמיק החוזר למושכלות יסוד בנושא המשולש של דמוקרטיה, חוקה וזכויות אדם. המאמר מפרט מדוע ההמצאה הישראלית של "דמוקרטיה מהותית" היא עיוות חמור של הבסיס העקרוני של כל חברה חופשית, ואינה יותר מאשר מנגנון מתוחכם הנועד להפריד בין העם עצמו לבין אמצעי השליטה על גורלו.
על בסיס חלק א', הדיון עובר למישור הקונקרטי ומתייחס לסוגיות מפתח בשיח המשפטי בישראל.
"שופטים קיימים כדי להחיל את החוק, האזרחים ונציגיהם כדי לקבוע מהו" - השופט הבריטי ג’ונתן סמפשן תקף בסדרת הרצאות את עליית האקטיביזם על חשבון ההכרעה הפוליטית: "המשפט תופס כוח רב מדי."
מאמר הביקורת של השופט ריצ'ארד פוזנר, בעברית בשלמותו.
הצגת עקרונות יסוד של השמרנות והדגמתם בהקשר הישראלי.
אנחנו רחוקים שנות אור מגרמניה של שנות ה-30. אבל מה בכל זאת ניתן ללמוד מחיסול הדמוקרטיה באותן השנים?
שיחה פתוחה על שני ספריו החדשים, "הנאורות" ו"נגד בדידות", על הרעיונות שעצבו את המערב בכלל ומדינת ישראל בפרט, על המפגש בין הגות ופוליטיקה, ועוד.
שיטת הבחירות בישראל היא חריגה מבין כל המדינות הדמוקרטיות, בכמעט כל קנה מידה. נדרשת היכרות בסיסית עם הטיעונים הנפוצים בנושא לשם קיום דיון מעמיק ומועיל לטובת שיפור השיטה.